بیمه مهندسی
در مورد بیمه مهندسی بیشتر بدانید
درباره

درباره بیمه مهندسی

بيمه‌هاي مهندسي از انواع بيمه‌هاي اشياء (غرامتي) است كه هدف آن ارائه تامين جامع و كافي براي موارد بيمه شده مي‌باشد. در بيمه‌هاي مهندسي خسارت‌هاي فيزيكي ناگهاني و غير قابل پيش‌بيني ناشی از حادثه جبران مي‌شود. در برخي از انواع بيمه‌هاي مهندسي (تمام خطر) دامنه پوشش به جبران خسارت تكنيكي و طبيعي نيز گسترش مي‌يابد. (از انواع بسيار متداول بيمه‌هاي مهندسي مي‌توان به بيمه‌تمام خطر پيمانكاران (C.A.R ) ، بيمه تمام خطر نصب (E.A.R ) ، بيمه ماشين‌الات و تجهيزات پيمانكاران (C.P.M ) ، شكست ماشين آلات (M.B ) ، بيمه تجهيزات الكترونيكي (E.E ) و بيمه ريسك‌هاي تكميل شده ساختماني (C.E.C.R ) اشاره نمود.

 

1ـ بيمه تمام خطر پيمانكاران (Contractor’ S All Risks )
به موجب اين بيمه‌نامه طرح‌هاي عمراني و ساختماني مانند پروژه‌هاي احداث واحدهاي مسكوني، تجاري ـ راه‌آهن، فرودگاه، جاده، پل، سد، ساختمان كارخانه‌ها و نيروگاه‌ها، شبكه‌هاي فاضلاب و غيره تحت پوشش قرار مي‌گيرند. مدت بيمه از زمان تخليه مصالح در محل اجراي پروژه شروع و تا اتمام آن و تحويل كار به كارفرما ادامه دارد. علاوه بر آن يك دوره نگهداري نيز مطابق پيمان مي‌تواند تحت پوشش قرار گيرد .همچنین پوشش بیمه ایی مسئولیت مدنی در قبال اشخاص ثالث (TPL ) در بخش دو این بیمه نامه پیش بینی شده است.
تحت اين بيمه‌نامه ساختمان‌هاي موقت، تجهيزات و ماشين آلات ساختماني، مجاور و مسئوليت در قبال اشخاص ثالث نيز مي‌تواند تحت پوشش بيمه‌اي قرار گيرد .

2ـ بيمه تمام خطر نصب (Erection All Risks)
به موجب اين بيمه‌نامه عمليات نصب ماشين‌الات و تجهيزات واحدهاي صنعتي، توليدي و خدماتي از قبيل توربين‌ها، ژنراتورها، ديگ‌هاي بخار، كمپرسورها، موتورهاي دورن سوز، ترانسفورماتورها، مبدل‌ها، ماشين ابزار، همچنين دستگاه‌هاي چاپ و ماشين آلات كاغذ‌سازي و نساجي، خطوط هوايي انتقال نيرو، خطوط لوله، مخازن و پل‌هاي فلزي تحت پوشش قرار مي‌گيرد. پوشش بيمه‌اي از زمان تخليه تجهيزات و ماشين‌الات در محل اجراي طرح شروع و در كليه مراحل نصب، آزمايش و راه‌اندازي و نگهداري ادامه دارد. پوشش مسئوليت مدني در قبال اشخاص ثالث ( TPL ) نيز در بخش دو اين بيمه‌نامه پيش‌بيني شده است .

3ـ بيمه ماشين آلات و تجهيزات پيمانكاري (Contractor’ S Plant &Machinery)
اين نوع بيمه‌نامه ماشين‌آلاتي را كه فاقد شماره انتظامي هستند و معمولاً براي كار در پروژه‌ها از آنها استفاده مي‌شود، تحت پوشش قرار مي‌دهد. براي مثال مي‌توان از ماشين آلات ساختماني ـ راهسازي مانند لودر، بولدوزر، گريدر، بيل مكانيكي، غلطك، تاور كرين و جرثقيل نام برد. اين نوع بيمه از انواع بيمه‌هاي تمام خطر مي‌باشد كه به جز چند استثناء كه در شرايط عمومي بيمه‌نامه قيد گرديده تقريباً هر نوع خسارت ناگهاني را جبران مي‌نمايد .

4ـ بيمه شكست ماشين آلات (Machinery Breakdown)
در قالب اين بيمه‌نامه كارخانه‌ها و موسسات مي‌توانند ماشين‌آلات، تاسيسات و تجهيزات مكانيكي و دستگاههاي خود را در مقابل هر گونه زيان و خسارت فيزيكي ناگهاني و غير قابل پيش‌بيني وارده به مورد بيمه و همچنين خسارات ناشي از مواد يا قطعات معيوب، انجام غير صحيح كار، عدم مهارت، بي‌دقتي، كمبود آب در ديگ‌هاي بخار، انفجار فيزيكي، از هم جدا شدن اجزاء در اثر نيروي گريز از مركز، اتصال كوتاه طوفان و … بيمه نمايند .

5ـ بيمه تجهيزات الكترونيكي (Electronic Equipment)
بیمه تجهیزات الکترونیکی یک نوع پوشش ویژه برای دستگاه‌های الکتریکی و الکترونیکی از جمله لوازم پزشکی و آزمایشگاهی، کامپیوتر و سیستم‌های داده پردازش، تجهیزات ارتباط از راه دور انواع ماشین‌های اداری و … می‌باشد این بیمه‌نامه خسارات وارده به انواع تجهیزات الکتریکی را بجز عللی که صراحتاً در شرایط عمومی بیمه‌نامه استثناء شده است را جبران می‌نماید .
خطرات ناشی از تصادم، نوسانات برق، سقوط، جابجایی، آتش‌سوزی، زلزله، طوفان، سیل و … تحت پوشش این بیمه‌نامه قرار دارد .

6ـ بیمه ریسک‌های تکمیل شده ساختمانی (Engineering completed Risks)
صاحبان و متصدیان سازه‌های مهندسی اغلب خواهان پوشش جامع برای جبران خسارت‌های وارده پس از تکمیل سازه و شروع بهره‌برداری از آن هستند. لذا ارائه بیمه‌‌نامه‌هایی مانند بیمه مهندسی سازه‌های تکمیل شده می‌تواند نیاز این گروه از بیمه‌گذاران را برطرف سازد .

7ـ بیمه فساد کالا
هدف از این نوع بیمه جبران خسارت کالاهای فاسد شدنی است که در سردخانه‌ها انبار می‌شوند. در این بیمه‌نامه خسارت وارده به کالاهای بیمه شده موجود در سردخانه بر اثر خسارت وارده به کالاهای بیمه شده موجود در سردخانه بر اثر خطرات تحت پوشش بیمه‌نامه از جمله شکست و از کار افتادن دستگاههای سردکننده که منجر به افزایش یا کاهش درجه حرارت سردخانه یا خالی شدن ناگهانی مایع خنک کننده و یا عمل نکردن برق اضطراری سردخانه و در نتیجه تغییر درجه حرارت در محیط سردخانه گردد را تحت پوشش قرار می‌دهد .

8ـ بیمه اعتباری :
بر اساس این بیمه‌نامه مؤسساتی که کالا و محصولات خود را بصورت اقساطی به فروش می‌رسانند و همچنین بانکها و مؤسساتی که دارای مجوز بانک مرکزی هستند و تسهیلات مالی در اختیار مشتریان خود قرار می‌دهند در برابر خطر عدم وصول مطالبات تحت پوشش قرار می‌گیرند .